Hastighetsspärr av A-traktor i Karlstad & Värmland

Vi begränsar hastigheten för A-traktorbruk

Kontakta oss

Hastighetsspärr av A-traktor / EPA-traktor

Är din bil ombyggd till en A-traktor / EPA-traktor men behöver få motorn optimerad för att kunna registreras som en A-traktor? Vi kan hjälpa dig med det. Vi optimerar motorn och fartbegränsar fordonet så att A-traktorn kan framföras på allmänna vägar. Vi utför ett professionellt arbete med högsta kvalitet och strävar alltid efter att göra kunden nöjd. Vi är med dig under hela projektets gång med råd och tips hela vägen tills din A-traktor är besiktigad och klar. Därefter lämnar vi ett intyg som bilprovningarna uppskattar.

Vad är A-traktor / EPA-traktor

EPA-traktor är det kända namnet som det går vid men egentligen är det riktiga namnet A-traktor. A-traktor är en personbil som byggts om enligt gällande regler för jordbruksmaskin. Både A-traktorn och EPA-traktorn måste få sina hastigheter begränsade till 30 km/h. Fordonet ska byggas om så att det är uppenbart för allmänheten att fordonet inte är avsett för person- eller godsbefordran. Under slutet av 1920-talet började EPA-traktorerna byggas och blev allt vanligare under 1930-talet. Därefter har EPA-traktorn och senare A-traktorn funnits med i fordonsparken. Glöm inte att alla A-traktorer bör inneha en försäkring.

Priser motoroptimering A-traktor

 • A-traktor spärr

  Fr. 4995:-

 • Helhetslösning A-traktor

  Fr. 18.000:-

  Spärrning, bygg och besiktning.

 • Tillval

  Ring för info

  Biljud (baslåda, slutsteg), LED-belysning för interiör och under fordon, extraljus & bilvårdsprodukter.

Hur går fartbegränsningen till?

En enhet monteras i fordonets "hjärna" eller styrbox som det också kallas. Enheten ser till att begränsa spjällhuset och även gaspedalen, så att den inte kan öppnas mer än en viss grad. Detta möjliggörs med hjälp av pulssignaler och ser till att farten inte kan gå över 30 km/h. På så sätt reduceras fordonets effekt.

Tips & annat bra att veta

Du bör se till att hålla installationen skyddad så att manipulation av den inte är möjlig. Ett sätt är att installationen läggs i en försluten låda, kablar monteras i slang osv. Observera att bilprovningen godkänner installationen endast om den är svår att manipulera.

Mån - Fre 08:30 - 17:00

Lör 10:00 - 15:00

Sön Stängt

ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Powertune Värmland aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Powertune Värmland.